AKVARELL FESTŐISKOLA ZSÓKA LÁSZLÓVAL

10 alkalmas modulok.

Minden csütörtökön, 17:00 – 20:00-ig.

Az akvarell, a festészet legszabadabb technikáinak egyike, mindenki által elérhető. Egyszerűsége vonzó a kezdők számára és kihívást jelent azoknak a művészeknek is, akik általában más eszközökkel dolgoznak.

A pigmentek azonban felettébb szeszélyesen és kiszámíthatatlanul viselkednek, elég egy csepp víz, egy fröccsenés és minden másképp alakul, így sokszor a véletlenből születnek fantasztikus felületek.

Ez nagyfokú előre gondolkodást igényel, ezért megtanuljuk tudatosan használni a perspektíva szabályait, felépíteni a kompozíciót.

A Zsilip festőtanoda most induló, több modulból felépített, 10-10 alkalmas kurzus sorozata kiváló alkalom arra, hogy megismerd ennek a csodás technikának minden apró tulajdonságát. Minden egyes modul egy-egy témát jár körbe, aprólékos részletességgel. Az akvarellt sokféleképpen lehet használni, megismerjük a vizes és a száraz technikákat, a különböző papírfajtákat, festékeket, dolgozunk kerek és lapos ecsettel, az eseményeken pedig művészettörténeti ismereteket is elsajátíthatsz az oktató segítségével, célzott képanyag vetítésével kiegészítve.

Első tízalkalmas témánk a csendélet, mely során megismerkedhetsz az akvarell festészet legalapvetőbb technikáival, megoldásaival, trükkjeivel.

ÁRAK ÉS FIZETÉSI LEHETŐSÉGEK

Egyösszegű fizetés esetén kedvezményesen n. 92 000 Ft/10 alkalom

Részletfizetési lehetőséggel n. 98 000 Ft/ 10 alkalom

  1. részlet a modul előtt a helyszínen: 38 000 Ft
  2. részlet a 3. alkalommal a helyszínen: 30 000 Ft
  3. részlet a 6. alkalommal a helyszínen: 30 000 Ft

Fizetendő a modul elején a helyszínen készpénzben!

Harmadik modul (10 alkalom)

VÁROSKÉPEK

 

  • Hogyan dolgozik víz és pigment közösen?
  • Mikor, milyen papírra alkotunk?
  • Festékek, papírok, ecsetek közti különbségek, milyet válasszunk hosszútávra?
  • Mik az alapvető kép építési eljárások?

A városkép  tanfolyam során részletesen foglalkozunk a perspektíva elméleti és gyakorlati felépítésével, értelmezzük és használjuk a skicc fogalmát és jelentőségét. Megtanulunk figurákat rajzolni és elhelyezni őket térben. Alkotás közben színelméleti kérdéseket érintünk, valamint megfigyeljük a különböző fény-árnyék viszonyokat. 

A tanfolyam tematikus felépítésű, az egyszerűbben kivitelezhető alkotásoktól fokozatosan jutunk el a komplexebb, összetettebb témákig, mint a panoráma, vagy a zsúfolt utcák látképe. Célunk, hogy kezdők és haladók is egyaránt boldoguljanak, és a tíz alkalom végén rengeteg tapasztalattal és remek képekkel térjenek haza. 

A teljes modul alatt minden anyagot és eszközt biztosítunk.

A modulok nem megbonthatóak, csak a teljes 10 alkalommal látogathatók.

Első Időpont:  2023. szeptember 14., csütörtök 17:00.

továbbiakban minden csütörtökön, 17:00-tól 20:00-ig

A következő modulok témája:

  1. Városkép
  2. Belső tér
  3. Portré

JELENTKEZÉS ZSÓKA LÁSZLÓ AKVARELL FESTŐISKOLÁJÁBA

Fizetés egy összegben vagy részletfizetéssel a modul elején a helyszínen készpénzben.