Négy év. 1 460 nap. 35 040 óra. Közel 5000 ember, ecsettel a kezében. Egy Gasztonyi Kálmán.
Itt tartunk.
Mint minden történet, ez is egy álommal kezdődött. Egy olyan megfogalmazott vággyal, hogy a festeni tanulók ne csak egy helyben topogjanak, éveken át, „festőkörökbe” tömörülve, hanem lehetőséget kapjanak fejlődésre, tanulásra. Mindeközben mi is tanultunk, alakítottuk a programokat, átrendeztük a termet, bővítettük a kínálatot.
Végül elérkezett az ideje annak is, hogy szakmai blogot indítsunk, kizárólag szakmai témában. Havonta néhány alkalommal felvetünk egy témát, beszélünk róla, Veletek.
Kérdezni ér. Nincs buta kérdés, vagy ciki kérdés. Aki kérdez, az érdeklődik és tanul. Ha kevésnek bizonyulunk egy-egy izmosabb témakörben, úgy felkutatjuk a válaszokat. Szakértőktől, szakirodalomból, mesterektől. A témák lesznek komolyabbak, és kevésbé komolyak. Megoszthatjuk egymással ecsetmosási kínjainkat, szokásainkat, témaválasztási dilemmáinkat, de művészettörténeti ismereteink is gyarapodhatnak, beszélünk majd etikáról, különféle festék márkákról, művészeti irányzatokról. Kíváncsiak vagyunk a véleményetekre, a tapasztalataitokra.
Nem ezen a felületen fogjuk megbeszélni a következő óra tananyagát, sem azt, hogy van-e raktáron 70×100-as vászon. Arra a célra a Facebook csoport való. Itt, azonos érdeklődési körű, művészet iránt elkötelezett festőtársak fognak beszélgetni A Festésről.

A Zsilip

Egy gondolat a “A Zsilip” -hoz

 • 2017-10-31 at 13:45
  Permalink

  Üdvözlet! Ez egy hozzászólás.
  A hozzászólások moderálásához, szerkesztéséhez és törléséhez látogassunk el a honlapunk vezérlőpultjának
  Hozzászólások menüpontjához.
  A hozzászólok avatarját a Gravatar biztosítja.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük