Mint minden történet, ez is egy álommal kezdődött. Egy olyan megfogalmazott vággyal, hogy a festeni tanulók ne csak egy helyben topogjanak, éveken át, „festőkörökbe” tömörülve, hanem lehetőséget kapjanak fejlődésre, tanulásra. Mindeközben mi is tanultunk, alakítottuk a programokat, átrendeztük a termet, bővítettük a kínálatot.

Különböző témakörökben nyújtunk programokat: olajkurzusainkon betekintést nyerhettek a klasszikus olajfestés alapjaiba, állandó olaj foglalkozásainkon Gasztonyi Kálmán festőművész szakértelmével segíti a fejlődni vágyókat, akril tanfolyamainkat kezdők és haladók is látogathatják, rajz kurzusaink megadják mindezekhez az alapot. Festőtáborokat szervezünk, ahol a szabad ég alatt festünk, tematikus kurzusokat indítunk, az itt tanulók érdeklődéseinek megfelelően, mint például az IKON festő tanfolyam, vagy a Portré festő tanfolyam.
Pannoncolor márkaképviseletként, nálunk megtaláljátok mindazokat a kellékeket, eszközöket, festékeket, melyek elengedhetetlenek az alkotáshoz.
Próbálunk úgy oktatni, hogy kézzelfogható, gyakorlati tudást adjunk át, a festés élményén túl.

Itt mindenki megtalálja a neki legjobban tetsző foglalkozást.
Kiállítást szervezünk a haladó, fejlődő tehetségeknek, galériánkban a festmények értékesítése is elkezdődött, Gasztonyi Kálmán konzultációin, kívülállók is elfogulatlan véleményt kaphatnak a festményeikről, szakmai tanácsokkal.
Ugyanakkor, megkezdtük a festmények értékelését, szakmai zsűrizését, nyilvántartásba vételét.
Tanfolyamaink elméleti tananyagának vázlatát, írott formában is átadjuk tanulóinknak, így is segítve a tanulást.
Rengeteg tervünk és álmunk van még, melyek megvalósításra várnak, és melyek mind azt szolgálják, hogy minél teljesebb, átfogóbb alkotói tevékenységet öleljünk fel, a kezdetektől, egészen a Mesterképzésig.


Rólunk mondták

Kele Nikoletta

Csodálatos, hogy egy ilyen magas szintű művésztől tanulhat az ember!!!
Köszönöm a lehetőséget, örülök a sorsnak, hogy találkoztunk! Remélem, hogy tartós alkotói kapcsolatban leszünk. 
<3 <3 <3


Szalai Katalin

Nagyon sok segítséget kaptam, és nem gondoltam volna, hogy tudok ilyen szépet alkotni (természetesen nem egyedül)
Szárnyakat kaptam, és hálás vagyok ezért!!!


Sebestyén Kati

A második kurzuson veszek részt (és biztos, hogy nem az utolsón) jól szervezett tanfolyamok, minden szükséges anyaggal és hozzávalóval ellátva, kedves barátságos társaság, segítőkészek és szakmailag briliánsak. Minden érdeklődőnek csak ajánlani tudom.


Bartyikné Kósa Erika

Hálás köszönet a nyílt napok lehetőségéért és a nyitott műterem foglalkozásokért, a sok segítségért. Nagyon sokat tanultunk, nagyon nagy élmény volt elkészíteni a festményeket!


Vastag Judit

Imádom. Nagyon sokat tanultam. Maximális szakmai segítség.
Jó légkör. Igazi festőművész oktatók,akik türelemmel,megértéssel,kellő bátorítással segítik a kezdő,- még bátortalan tanulókat. Köszönöm a”Zsilip”minden tanító művészének,hogy segítettek az álmom megvalósításában.67.évesen 2.éve kezdtem – azóta is festek.
SZÍVBŐL KÖSZÖNÖM…


Hamberger Anikó
Köszönöm, hogy itt lehettem. A csodálatos festmények között nagyon inspiráló festeni. Profi tanárok között tudtam tanulni és próbálgatni a tudásomat. Még sokat kell tanulnom, de nagyon feltöltött és erősített ennek a Csapatnak a hozzáértése! 
Megerősített, hogy továbbra is fessek! Mindenkinek szívből ajánlom! 🙂


Székely Ildikó

Első alkalommal vettem részt az olajfestő nyílt napon, nagyon jó hangulatú négy órát töltöttünk el, közben megfestettünk egy képet, és nagyon sokat tanultam, Gasztonyi Kálmán vezetésével, aki megosztott velünk különböző szakmai titkokat, fogásokat, szemléltetve velünk együtt festett, és ha elakadtam szívesen segített, s nem csak ő, hanem kedves kolléganője is. Nagyon köszönöm, hamarosan ismét megyek tanfolyamra. S szívesen ajánlom mindenkinek aki szeretne ismerkedni az olajfestéssel, illetve fejlődni szeretne!!


További vélemények:
https://www.facebook.com/pg/zsilipfestotanoda/reviews/?ref=page_internal