RAJZISKOLA

Rajziskolánk célja egy lépésről-lépésre felépített, hosszútávú, több alkalmas eseménysorozat, ahol jelentkezők minden alkalommal egyéni segítséget kapnak az oktatótól. 
A rajz és a vázlat, a látásmód, a kompozíció és a perspektíva elengedhetetlen alapismeretei szinte minden képzőművészeti ágazatnak. 
A helyes és pontos megfigyelés elsajátításával gyarapodik technikai eszköztárunk, s a rendszeres rajzolás biztos kezet nyújt a továbbiakban, alkossunk bármilyen médiummal. 
Az iskolai alkalmakon foglalkozunk rajztechnikai megoldásokkal, az egymásra épülő feladatokkal pedig megbízható és magabiztos rajztudást sajátíthatsz el. 
Cél, hogy az alap geometrikus ábrázolástól eljussunk akár a portréig, emberi és állati anatómiáig. 

RAJZISKOLA ZSÓKA LÁSZLÓVAL

ZSÓKA LÁSZLÓ

Tíz évvel ezelőtt, húszévesen kezdtem el ismerkedni az akvarell technikával. Előtte leginkább tollal, szénnel és ceruzával dolgoztam, de mostanra a vízfestés a mindennapjaim része lett.

Első kiállításom Aszódon volt a Petőfi Múzeumban, majd később a budapesti Moha Kávéház/Godot Galéria is kiállította képeim. Ekkor döntöttem úgy, hogy felvételizek a Magyar Képzőművészeti Egyetem, festőművész szakjára, melyen 2021-ben diplomáztam. Időközben Angliában töltöttem egy hetet, ahol Alvaro Castagnet-el, az akvarellművészet legnagyobb alakjával festettem egy kurzuson belül.

Négy évvel ezelőtt meghívást kaptam a Negyedik Belgrádi Akvarell Biennáléra, illetve a Fabriano in Acquarello nemzetközi vízfestő találkozóra is. Ezt követően értem el harmadik helyezést a XXII. Országos Tájképfestészeti Biennálén, amely, a Hatvani Galériában került megrendezésre. Munkáim nem törekednek többnek látszani annál, mint amik. Akvarelljeim lényege a hangulat, a frissesség és a lendület. Az adott hely atmoszféráját a pigment és a víz közös munkája teremti meg.

RAJZISKOLA LENDVAI PÉTER GERGELLYEL

LENDVAI PÉTER GERGELY

képzőművész, grafikus, DTP

A művészet, az alkotómunka lelkesít. Ez az energia, teremtő erő a mai napig mozgat. 
Gyermekkorom óta rajzolok. Több szakmába betekintést nyertem. Képgrafikusművészként diplomáztam a Magyar Képzőművészeti Egyetemen. Azóta is képzem magam, nem csak tanítok, hanem tanulok és így egyszerre diákként és mentorként is megélem ezt a világot. 

Művészi rajzot, tradicionális grafikai technikákat, tervező grafikát, művészettörténetet tanítok azóta, hogy kiléptem az egyetem kapuján. Legjobban az üvegművészet világa ragadott meg és grafikák, festmények, rajzok mellett főleg üveggel foglalkozom. Tizenéves korom óta elvarázsolt ez az anyag és a mai napig a foglya vagyok ennek a csodának. Rajzamat a szakma inspirálja, de elhivatott vagyok a stúdium rajzoktatás területén is. Vallom, hogy a rajztudás felemeli és alapjait adja meg minden művészeti ágnak.

https://webgaleria.hu/Lendvai

Amiről szó lesz az alkalmakon:

 • Anyagok és eszközök: papírok,  ceruzák, szén stb .
 • A képalkotás alapjai:  kockológia, kompozíció, aranymetszés, perspektíva
 • A rajzolás technikái
 • Adott fotó felvázolása papírra
 • Kép kidolgozása
 • Természetes fények és árnyékok ábrázolása

Mi mindent fogunk még tanulni a tanfolyamon? Biztosíthatunk, hogy rengeteg mindent, de elsősorban az alap rajzi tudás, technikák elsajátítása ceruzával, szénnel, a fő témánk, az általunk kidolgozott tematika szerint.

Árak:

 

A rajziskola bérletes rendszerben működik, 4 alkalmas bérlet ára: Bruttó 30 000 Ft,

1 alkalom ára Bruttó: 8.500 Ft, mely tartalmazza az oktatás díját, az esetleges fotókat, de mindenki a saját eszközeivel dolgozik.

Bérlet fizetés mindig a helyszínen, készpénzben történik, mindig az első alkalommal.

Az eszközök a helyszínen megvásárolhatók a Zsilip művészellátóban.

 

Dátumok:

 

Állandó rajziskolánk minden hétfőn 17:00-20:00-ig.

Április 15.-től minden második héten (páros hetek) Lendvai Péter tartja a foglalkozásokat. Minden második héten (páratlan hetek) Zsóka László tartja a foglalkozásokat.

Eszközlista:

 

 • 2b,4b,6b,8b ceruzák (én a Cretacolort preferálom)
 • rotring – 2b
 • sima radír/gyúrható radír
 • Fabriano academia rajzlap
 • szénrúd
 • gioconda

 

IDŐPONTFOGLALÁS

ZSÓKA LÁSZLÓHOZ

LENDVAI PÉTER GERGELY