A TANFOLYAMOT TELJESEN KEZDŐK IS ELVÉGEZHETIK, NINCS SZÜKSÉG ELŐKÉPZETTSÉGRE…..

 

Bevezetés a pasztellfestészetbe

 • Anyagok és eszközök: pasztellkréta, pasztellceruza, papírok, lakkok
 • A képalkotás alapjai: kompozíció, aranymetszés, színelmélet
 • A pasztellfestés technikái: festés és rajzolás pasztellel, színkeverés
 • Adott fotó felvázolása papírra
 • Kép kidolgozása
 • Természetes fények és árnyékok – festése pasztellel
 • Levegőperspektíva, hideg-meleg színek térteremtő hatása
  Mi mindent fogunk még tanulni a tanfolyamon? Biztosíthatunk, hogy rengeteg mindent, de elsősorban a technikák elsajátítása pasztellkrétával a fő témánk, az általunk kidolgozott tematika szerint:
 • Csendélet, virágok-mezők

A kurzusra való jelentkezés a kurzus megvásárlásával történik meg. A befizetést bankkártyás fizetéssel a megrendelés leadásakor, vagy átutalással 3 napon belül rendezheted.
A fizetéssel kapcsolatos  információkról bővebben olvashatsz a RÉSZVÉTELI INFORMÁCIÓK alatt.

AZ ONLINE TANFOLYAMOK ÁLTALÁBAN, VALÓS IDEJŰ FELVÉTELEK, EZÉRT AZOK A MEGHIRDETETT IDŐPONTOKTÓL LESZNEK MEGTEKINTHETŐK. MINDIG AZ ÉLŐ ADÁS, TANFOLYAM KEZDETE  ELŐTT ADJUK MEG A HOZZÁFÉRÉST A ZÁRT CSOPORTHOZ. TERMÉSZETESEN BÁRMIKOR NÉZHETED , NEM KELL FELTÉTLENÜL AZ ÉLŐ FELVÉTELT NÉZNI.

A videók olyan hosszúságúak, amilyen hosszú az élő oktatás, ami általában – tanfolyamtól függően 3-4-6 óra. Ezen belül természetesen lesznek szünetek.

Amennyiben valós időben szeretnéd nézni a tanfolyamot, azt a meghirdetett időpontokban teheted meg. Azonban bármikor beléphetsz a csoportba és visszanézheted a videókat, 12 hónapon belül korlátlanul.

A 3-4-6 órán belül természetesen lesznek szünetek, amikor az oktató is eltűnik a képből, vagy az személyesen jelenlévő tanulókat instruálja. A felvételen halható lesz minden, ami a teremben történik.

MIUTÁN ÉLŐ ADÁS FELVÉTELÉT VÁSÁROLOD MEG, ÍGY TUDNOD KELL, HOGY NEM VÁGOTT, SZERKESZTETT VIDEÓKAT FOGSZ LÁTNI, HANEM A TELJES , személyesen jelenlévőknek tartott TANFOLYAMOT, tehát olyan lesz, mintha ott ülnél velünk a teremben. /nagyon jó hangulat szokott lenni :) / VISZONT NEM INTERAKTÍV!/

Nagyon sajnálnánk, ha nem tudnál jönni, de ne aggódj, a pénzed nem veszik el, amennyiben legkésőbb 3 nappal /72 óra/ a kurzus kezdete előtt mondod le! Ha valamilyen okból nem tudsz részt venni a tanfolyamon, a befizetett összeget felhasználhatod a következő ugyanilyen foglalkozáson 1 HÓNAPON BELÜL!

Amennyiben 2 vagy 4 alkalmas tanfolyamra jelentkezel és 2 vagy 4 helyet foglalsz le a befizetéssel, úgy a befizetett foglalót csak ugyanennyi alkalomból, ugyanolyan tematikájú tanfolyam árából van lehetőség jóváírni.

Az új, pótlásra kiválasztott kurzust emailen jelezd nekünk az info@zsilipfestotanoda.com címen. Amennyiben a pótlásra lefoglalt időpontot is lemondod, további pótlásra nincs lehetőség. Azonban, ha nem mondod le legkésőbb 3 nappal /72 órával/ a kurzus kezdete előtt, a foglaló elveszik.

CSAK ÍRÁSBAN TUDUNK LEMONDÁST ELFOGADNI!
AZ AJÁNDÉKUTALVÁNYOKRA IS UGYANEZ ÉRVÉNYES!
PÉNZ VISSZAFIZETÉSÉRE NINCS LEHETŐSÉG!

 • Sennelier 30db-os Plein Air pasztellkészlet
 • 2 db. pit kréta
 • 4 db pasztell papír
 • hordozó mappa
 • ragasztószalag
 • fixatív

26 000 Ft

Kedves festeni vágyó tanulóink!

 

Kérünk Titeket, hogy az alábbi sorokat figyelmesen olvassátok el és a Tanodában készült képek publikálásánál az alábbiak szerint járjatok el!

Minden, a tanodában készült festmény közzététele az alábbi szabályokkal történhet, legyen az online publikálás, kiállítás, magazinban megjelenés:

A festmény közzétételekor, a leírásban szerepelnie kell a következőknek: hol készült, mi a forráskép, és kinek az irányításával. Tehát, például egy Monsted festmény másolatakor: Téli táj, Peder Monsted festménye alapján, készült a Gasztonyi Kálmán festőiskolában, tanulmánykép.

Vagy: Virág csendélet pipacsokkal, készült a Zsilip festőtanodában, Emerico Toth festménye alapján, tanulmánykép.

Ez elsősorban a Ti védelmeteket szolgálja.

Amennyiben ezen adatok nem szerepelnek a közzétételkor, és egy galéria, vagy műkritikus, vagy éppen csak egy tájékozottabb nézőközönség szembe találkozik egy ilyen festménnyel, melynek ismeri a forrását, viszont nincs megjelölve a képnél, úgy elkönyvelhetnek benneteket, mint olyan festőket, aki a festészeti etika legalapvetőbb szabályait sem tartják be. Ez, egy galéria, vagy műkritikus esetében akár végzetes is lehet, a jövő szempontjából.

Amennyiben a festmény értékesítésre kerül, úgy, etikailag kötelességünk tájékoztatni a vásárlót, hogy egyedi művet, saját elképzelés utáni festményt vásárol-e, vagy szembetalálkozhat-e online, a szeretett képével még negyvenszer, a jövőben.

A fentiek betartása etikailag és szakmailag kötelező, mert minősíti az alkotót és az intézményt, ahol készült, valamint a Mestert is.

ABSZTRAKCIÓK PASZTELLEL – online részvétellel – szeptember 6-tól

15000 Ft41000 Ft

Jelentkezés előtt mindenképpen olvasd el a bal oldali részvételi információkat!

A felvétel elérhető: 2022. szeptember 6-tól.

A TANFOLYAM NEM MEGBONTHATÓ, EGY NAPRA JELENTKEZNI NEM LEHET!

MIRŐL SZÓL A TANFOLYAM:

Tanfolyamunk főként azoknak szól, akik szeretnének eljutni arra a szintre, hogy önállóan, segítség és irányítás nélkül is tudjanak képet alkotni, a kompozíció szerkesztéstől kezdve a kivitelezésig. Semmiféle rajzolási alap nem szükséges.
Festőművész oktatónk: Kosiczki Zsuzsanna

 

A modul témája ABSZTRAKCIÓK /“Az egyeditől való elvonatkoztatás mint eljárás és ennek eredménye/“pasztellel.

A 4 részes, 2 napos tanfolyamunk minden lépése egymásra épül.
Az első napon kb: 2 órában elméleti és gyakorlati oktatás zajlik, jegyzeteléssel, gyakorlással, utána állunk neki a képek elkészítésének.

I. kép: LETÖLTÉS
II. kép: LETÖLTÉS
III. kép: LETÖLTÉS
IV. kép: LETÖLTÉS

A pasztell technikában egyre nagyobb szerepet kapnak a benne rejlő festői lehetőségek, annak kihasználása, hogy a lágyabb vagy erőteljesebb felrakás különböző árnyalatokat eredményez, hogy az olajfestményhez hasonlóan magán a felületen is keverhetők a színek.

 

A pasztell nagyon gyengén tapad az alaphoz, ez teszi lehetővé a kép részleteinek a színek felrakása utáni javítását,változtatását.

 

MIT JELENT AZ, HOGY ABSZTRAKCIÓ?

 

/“Az egyeditől való elvonatkoztatás mint eljárás és ennek eredménye/“

Ezt mi most úgy fordítjuk le a tanfolyamra, hogy olyan absztrakciókat készítünk, olyan képeket alkotunk fotó alapján, ami nem jellemző a pasztellfestészetre.

Nem formákat fogunk festeni, hanem összemosott és egymásra helyezett színekből fogunk képeket alkotni.

Nem másoljuk egy az egyben a képet, hanem saját ízlésünknek megfelelő színekből fogjuk megalkotni a tereket.

Nagyon izgalmas és gyönyörű alkotásokat lehet a pasztellel készíteni.

Te is megtapasztalhatod a pasztell adta lehetőségeket, ha csatlakozol hozzánk.

VÉLEMÉNYEK RÓLUNK