TANFOLYAMAINKAT MINIMUM 6 FŐ JELENTKEZÉSE ESETÉN INDÍTJUK EL. AMENNYIBEN NEM JÖN ÖSSZE A MINIMUM LÉTSZÁM, ÉRTESÍTÜNK ÉS VÁLASZTHATSZ EGY MÁSIK IDŐPONTOT.

A kurzusra való jelentkezés a kurzus megvásárlásával történik meg. A kurzuson való részvételi szándékodat 30% befizetésével erősítheted meg, így vásárláskor a teljes összegnek csak a 30%-át kérjük el.

 

Jelentkezés előtt mindenképpen olvasd el a bal oldali részvételi információkat!

Tanfolyam helyszíne: 1076 Budapest, Garay u. 3.

A kurzusra való jelentkezés a kurzus megvásárlásával történik meg. A kurzuson való részvételi szándékodat 30% befizetésével erősítheted meg, így vásárláskor a teljes összegnek csak a 30%-át kérjük el. A befizetést bankkártyás fizetéssel a megrendelés leadásakor, vagy átutalással 3 napon belül rendezheted.
A fizetéssel kapcsolatos tudnivalókat a megrendelés elküldése után fogod látni. A kurzuson való részvételt, a befizetések beérkezésének sorrendjében tudjuk biztosítani. A maradék 70%-ot, illetve a kurzushoz rendelt eszközök és kellékek árát a kurzus napján, félórával a kezdés előtt tudod rendezni a helyszínen készpénzben.

A kurzushoz kért opcionálisan rendelt eszközeidet/anyagaid kifizetése személyesen történik a tanfolyam megkezdése előtt.

Nagyon sajnálnánk, ha nem tudnál jönni, de ne aggódj, a pénzed nem veszik el, amennyiben legkésőbb 3 nappal /72 óra/ a kurzus kezdete előtt mondod le! Ha valamilyen okból nem tudsz részt venni a tanfolyamon, a befizetett összeget felhasználhatod a következő ugyanilyen foglalkozáson 1 HÓNAPON BELÜL!

Amennyiben 2 vagy 4 alkalmas tanfolyamra jelentkezel és 2 vagy 4 helyet foglalsz le a befizetéssel, úgy a befizetett foglalót csak ugyanennyi alkalomból, ugyanolyan tematikájú tanfolyam árából van lehetőség jóváírni.

Az új, pótlásra kiválasztott kurzust emailen jelezd nekünk az info@zsilipfestotanoda.com címen. Amennyiben a pótlásra lefoglalt időpontot is lemondod, további pótlásra nincs lehetőség. Azonban, ha nem mondod le legkésőbb 3 nappal /72 órával/ a kurzus kezdete előtt, a foglaló elveszik.

CSAK ÍRÁSBAN TUDUNK LEMONDÁST ELFOGADNI!
AZ AJÁNDÉKUTALVÁNYOKRA IS UGYANEZ ÉRVÉNYES!
PÉNZ VISSZAFIZETÉSÉRE NINCS LEHETŐSÉG!

Kedves festeni vágyó tanulóink!

 

Kérünk Titeket, hogy az alábbi sorokat figyelmesen olvassátok el és a Tanodában készült képek publikálásánál az alábbiak szerint járjatok el!

Minden, a tanodában készült festmény közzététele az alábbi szabályokkal történhet, legyen az online publikálás, kiállítás, magazinban megjelenés:

A festmény közzétételekor, a leírásban szerepelnie kell a következőknek: hol készült, mi a forráskép, és kinek az irányításával. Tehát, például egy Monsted festmény másolatakor: Téli táj, Peder Monsted festménye alapján, készült a Gasztonyi Kálmán festőiskolában, tanulmánykép.

Vagy: Virág csendélet pipacsokkal, készült a Zsilip festőtanodában, Emerico Toth festménye alapján, tanulmánykép.

Ez elsősorban a Ti védelmeteket szolgálja.

Amennyiben ezen adatok nem szerepelnek a közzétételkor, és egy galéria, vagy műkritikus, vagy éppen csak egy tájékozottabb nézőközönség szembe találkozik egy ilyen festménnyel, melynek ismeri a forrását, viszont nincs megjelölve a képnél, úgy elkönyvelhetnek benneteket, mint olyan festőket, aki a festészeti etika legalapvetőbb szabályait sem tartják be. Ez, egy galéria, vagy műkritikus esetében akár végzetes is lehet, a jövő szempontjából.

Amennyiben a festmény értékesítésre kerül, úgy, etikailag kötelességünk tájékoztatni a vásárlót, hogy egyedi művet, saját elképzelés utáni festményt vásárol-e, vagy szembetalálkozhat-e online, a szeretett képével még negyvenszer, a jövőben.

A fentiek betartása etikailag és szakmailag kötelező, mert minősíti az alkotót és az intézményt, ahol készült, valamint a Mestert is.

Ókori egyiptomi és modern amulettek készítése – 3. PROGRAM

12500 Ft

Fedezd fel a kézművesség és a kerámia művészetének varázslatos világát új képzőművészeti programjainkon, amelyeket a neves kerámikus, ötvös, restaurátor, kutató és tanár, Véninger Péter vezet. Péter nemcsak hogy a Szépművészeti Múzeum kerámiaszakkörét vezette évekig, de széleskörű szakmai tapasztalatával és szenvedélyével inspirálja majd a jövő művészeit.

Programjaink során bepillantást nyerhetsz az ősi civilizációk kerámiaművészetébe, és elsajátíthatod azokat a technikákat, amelyekkel saját, egyedi alkotásokat hozhatsz létre.

Válaszd a hozzád legközelebb álló témát, bármelyik programon részt vehetsz bármikor.

 

3. PROGRAM

Ókori egyiptomi és modern amulettek készítése (4 alkalom)

Tanulj meg ókori egyiptomi tárgyak által inspirált- és modern amuletteket készíteni, amelyek nem csak szépségükkel, hanem mély szimbolikus jelentésükkel is elbűvölnek.

Mi fog történni a 4 alkalommal:

 

1.ókori egyiptomi amulettek készítés

2.görög varázsgemma alapján kerámia amulett készítés

3-4. modern bajelhárító és szerencsét hozó amulettek története (előadás) és ilyenek készítése agyagból.

Az amulettek kis mérete miatt ezt a modult azoknak ajánljuk, akik szeretik a türelmet igénylő, aprólékos munkát.

Az ókori egyiptomi amulettek nagy része ,,egyiptomi fajanszból” készült. Kis méretű amuletteket készítünk szabad kézi mintázással, illetve cserépformába préseléssel. A foglalkozás része egy elméleti rész, ahol megismerkedünk az egyiptomi hitvilággal, amulettekkel és az egyiptomi fajansszal. A résztvevők kézbe foghatnak egy igazi egyiptomi amulettet is.

Ókori görög varázsgemmáknak különleges világa van, ezek ,,kerámiára átírt” másolatát, vagy akár ezek ihletésében saját amulettet készítünk faragással vagy nagyított méretben mintázással.

Modern amulettek rendkívül változatosak, és gyakran különleges anyagúak vagy formájúak. Megismerjük ezeket, és mindenki elkészíti saját ,,testreszabott” amulettjeit.

Minden szükséges anyagot és eszközt biztosítunk.

Az elkészült alkotásokat égetés után hazaviheted, az a Te tulajdonod.

 

FONTOS INFORMÁCIÓK

Az agyag problémamentes formázása miatt maximum 10 napon belül érdemes befejezni, így nem szerencsés 2 hetet kihagyni az első és a befejező lépés között. A formázás befejezése és száradás után bármikor festhető, égethető…akár hónapok múlva is az elkészített tárgy.

/Az ott hagyott félkész alkotásokat és a befejezett, kiégetett tárgyakat is maximum 1 hónapig tudjuk tárolni. Senkit nem tudunk külön értesíteni, ezt neked kell figyelni./

 

3. PROGRAM IDŐPONTJAI 

Estleges időpont változtatás jogát fenntartjuk!

 

Júliusi időpontok:

2024. július . 12. 17:00-20:00-ig
2024. július . 19. 17:00-20:00-ig

2024. július . 26. 17:00-20:00-ig
2024. augusztus. 02. 17:00-20:00-ig

Ha több időponton szeretnél résztvenni annyi darabot tegyél be a kosárba és a pénztár oldalon megjegyezésben írd be a kiválasztott dátumok időpontját.

VÉLEMÉNYEK RÓLUNK