A TANFOLYAMOT TELJESEN KEZDŐK IS ELVÉGEZHETIK, NINCS SZÜKSÉG ELŐKÉPZETTSÉGRE.

1. alkalom

Az akvarellfestés történelme, bemutatása.
A különböző akvarell festési technikák bemutatása, kipróbálása. Külünféle segédanyagok használata, azok kipróbálása: só. rizs, frissentartó fólia, szivacsolás, visszakaparás:
– képalkotás, a választott módon

Első alkalommal több technikát is kipróbálunk, ismerkedünk a festékkel, megtanuljuk mit, hogyan használjunk, több próbakép is készülhet.

 

2. alkalom

Nedvessel nedvesre

 • vázlatrajz elkészítése
 • papír vizezése
 • összefolyatás
 • szerencsés balesetek előnnyé kovácsolása

3. alkalom

Nedvessel szárazra

 • miben különbözik a nedvessel nedvesre technikától
 • vázlatrajz elkészítése
 • alapréteg felhordás
 • formaadás
 • finom részletek és textúrák kialakítása

 4. alkalom:

Többszínű alap

 • alap felrakása, papír színezése
 • az előző két alkalmon tanultak alkalmazása, először nedvessel nedvesre, majd nedvessel szárazra
 • a kép kidolgo

A kurzusra való jelentkezés a kurzus megvásárlásával történik meg. A befizetést bankkártyás fizetéssel a megrendelés leadásakor, vagy átutalással 3 napon belül rendezheted.
A fizetéssel kapcsolatos  információkról bővebben olvashatsz a RÉSZVÉTELI INFORMÁCIÓK alatt.

AZ ONLINE TANFOLYAMOK ÁLTALÁBAN, VALÓS IDEJŰ FELVÉTELEK, EZÉRT AZOK A MEGHIRDETETT IDŐPONTOKTÓL LESZNEK MEGTEKINTHETŐK. MINDIG AZ ÉLŐ ADÁS, TANFOLYAM KEZDETE  ELŐTT ADJUK MEG A HOZZÁFÉRÉST A ZÁRT CSOPORTHOZ. TERMÉSZETESEN BÁRMIKOR NÉZHETED , NEM KELL FELTÉTLENÜL AZ ÉLŐ FELVÉTELT NÉZNI.

A videók olyan hosszúságúak, amilyen hosszú az élő oktatás, ami általában – tanfolyamtól függően 3-4-6 óra. Ezen belül természetesen lesznek szünetek.

Amennyiben valós időben szeretnéd nézni a tanfolyamot, azt a meghirdetett időpontokban teheted meg. Azonban bármikor beléphetsz a csoportba és visszanézheted a videókat, 12 hónapon belül korlátlanul.

A 3-4-6 órán belül természetesen lesznek szünetek, amikor az oktató is eltűnik a képből, vagy az személyesen jelenlévő tanulókat instruálja. A felvételen halható lesz minden, ami a teremben történik.

MIUTÁN ÉLŐ ADÁS FELVÉTELÉT VÁSÁROLOD MEG, ÍGY TUDNOD KELL, HOGY NEM VÁGOTT, SZERKESZTETT VIDEÓKAT FOGSZ LÁTNI, HANEM A TELJES , személyesen jelenlévőknek tartott TANFOLYAMOT, tehát olyan lesz, mintha ott ülnél velünk a teremben. /nagyon jó hangulat szokott lenni :) / VISZONT NEM INTERAKTÍV!/

Nagyon sajnálnánk, ha nem tudnál jönni, de ne aggódj, a pénzed nem veszik el, amennyiben legkésőbb 3 nappal /72 óra/ a kurzus kezdete előtt mondod le! Ha valamilyen okból nem tudsz részt venni a tanfolyamon, a befizetett összeget felhasználhatod a következő ugyanilyen foglalkozáson 1 HÓNAPON BELÜL!

Amennyiben 2 vagy 4 alkalmas tanfolyamra jelentkezel és 2 vagy 4 helyet foglalsz le a befizetéssel, úgy a befizetett foglalót csak ugyanennyi alkalomból, ugyanolyan tematikájú tanfolyam árából van lehetőség jóváírni.

Az új, pótlásra kiválasztott kurzust emailen jelezd nekünk az info@zsilipfestotanoda.com címen. Amennyiben a pótlásra lefoglalt időpontot is lemondod, további pótlásra nincs lehetőség. Azonban, ha nem mondod le legkésőbb 3 nappal /72 órával/ a kurzus kezdete előtt, a foglaló elveszik.

CSAK ÍRÁSBAN TUDUNK LEMONDÁST ELFOGADNI!
AZ AJÁNDÉKUTALVÁNYOKRA IS UGYANEZ ÉRVÉNYES!
PÉNZ VISSZAFIZETÉSÉRE NINCS LEHETŐSÉG!

 • akvarellfesték készlet
 • 1 akvarell ecset szett
 • kitakaró folyadék
 • akvarell tömb (30cm x40cm)
 • hordozó mappa
 • ragasztószalag
  26000 Ft
Kedves festeni vágyó tanulóink!

 

Kérünk Titeket, hogy az alábbi sorokat figyelmesen olvassátok el és a Tanodában készült képek publikálásánál az alábbiak szerint járjatok el!

Minden, a tanodában készült festmény közzététele az alábbi szabályokkal történhet, legyen az online publikálás, kiállítás, magazinban megjelenés:

A festmény közzétételekor, a leírásban szerepelnie kell a következőknek: hol készült, mi a forráskép, és kinek az irányításával. Tehát, például egy Monsted festmény másolatakor: Téli táj, Peder Monsted festménye alapján, készült a Gasztonyi Kálmán festőiskolában, tanulmánykép.

Vagy: Virág csendélet pipacsokkal, készült a Zsilip festőtanodában, Emerico Toth festménye alapján, tanulmánykép.

Ez elsősorban a Ti védelmeteket szolgálja.

Amennyiben ezen adatok nem szerepelnek a közzétételkor, és egy galéria, vagy műkritikus, vagy éppen csak egy tájékozottabb nézőközönség szembe találkozik egy ilyen festménnyel, melynek ismeri a forrását, viszont nincs megjelölve a képnél, úgy elkönyvelhetnek benneteket, mint olyan festőket, aki a festészeti etika legalapvetőbb szabályait sem tartják be. Ez, egy galéria, vagy műkritikus esetében akár végzetes is lehet, a jövő szempontjából.

Amennyiben a festmény értékesítésre kerül, úgy, etikailag kötelességünk tájékoztatni a vásárlót, hogy egyedi művet, saját elképzelés utáni festményt vásárol-e, vagy szembetalálkozhat-e online, a szeretett képével még negyvenszer, a jövőben.

A fentiek betartása etikailag és szakmailag kötelező, mert minősíti az alkotót és az intézményt, ahol készült, valamint a Mestert is.

AKVARELL MODUL KEZDŐ SZINT – online részvétellel – szeptember 14-től

15000 Ft37000 Ft

Jelentkezés előtt mindenképpen olvasd el a bal oldali részvételi információkat!

A felvétel elérhető: 2022. szeptember 14-től.

A TANFOLYAM NEM MEGBONTHATÓ, EGY NAPRA JELENTKEZNI NEM LEHET!

Tanfolyamunk főként azoknak szól, akik szeretnének eljutni arra a szintre, hogy önállóan, segítség és irányítás nélkül is tudjanak képet alkotni, a kompozíció szerkesztéstől kezdve a kivitelezésig.

 

Festőművész oktatónk: Fecskés Beáta

A modul témája az akvarellfestés technikái, színkeverés.

 

A 4 részes, 2 napos tanfolyamunk minden lépése egymásra épül.
Az első napon, délelőtt, főként elméleti és gyakorlati oktatás zajlik, jegyzeteléssel, gyakorlással.

I. kép: LETÖLTÉS
II. kép: LETÖLTÉS
III. kép: LETÖLTÉS
IV. kép: LETÖLTÉS

 • Az akvarellfestés történelme
 • Technikák (nedvessel nedvesre, nedvessel szárazra, visszakaparás, szivacsolás stb. ), eszközök
 • Aranymetszés, kompozíció szerkesztés, háromszögelés
 • Színkeverés
 • Különböző hatások kialakítása (márvány hatás, kristályos hatás)
 • Felrajzolás

Délután és a második napon az akvarellfestés szabályai szerint, megfestjük a meghirdetett képeket, lépésről lépésre. Festőművész oktatónk a résztvevőkkel együtt festi a képet, minden lépést megmutatva, elmagyarázva.

 • 30cm x40cm, 300 gr akvarell tömb, 24 db-os, szilkés akvarellfesték készlet, A3-as fa rajztábla, 3 db akvarell ecset, maszkoló szalag, maszkoló folyadék, ceruza, radír)

Amennyiben saját anyaggal dolgoznál, mindenképpen fontos, hogy művész festéket használj, illetve a papír mérete és minősége.

VÉLEMÉNYEK RÓLUNK