• Színelmélet, színkontrasztok
 • Kompozíció szerkesztés, háromszögelés
 • Ecsetkezelés
 • Az akrilfesték, mint médium
 • 3D látvány kialakítása

Lehetőséged lesz megismerkedni az anyagokkal, eszközökkel úgy, hogy ki is próbálhatod azokat, valamint alapismereteket szerezhetsz a festészetről. Festőművész oktatóink segítségével gyakorolhatod a képalkotás technikáit.

Mit tartalmaz az ár?

 • Ruhavédő kötény használata
 • Festőállvány használata
 • Paletta
 • Minden alkalommal egy saját festmény elkészítése

Választható kiegészítők

 • 40×40 cm, gessoval alapozott farostlemez : 1 700 Ft
 • 40×50 cm, gessoval alapozott farostlemez: 2 150 Ft
 • 30×60 cm, gessoval alapozott farostlemez: 2 450 Ft
 • 40×60 cm, gessoval alapozott farostlemez: 2 550 F
 • 40×40 cm festővászon: 2 100 Ft
 • 40×50 cm festővászon: 2 300 Ft
 • 30×60 cm festővászon-: 2 600 Ft
 • 40×60 cm festővászon: 2 800 Ft
 • 3db-os ecsetkészlet: 2 500 Ft
 • Festőkés: 1 500 Ft

Tanfolyam helyszíne: 1076 Budapest, Garay u. 3.

Festéket és festőalapot biztosítunk.

Az ecseteknél két opció lehetséges:

 • Ha még nincsenek saját ecseteid, jelezd a regisztrációkor. 
  3 db-os, műszálas, ecsetkészlet: 2500 Ft.
  amit a tanfolyam során -és utána még sokáig- használhatsz.  
 • Használhatod a saját ecseteid.. Műszálas, lapos ecsetek javasoltak, 2-4-es, 6-8-as, és 12-14-es méretben.

A KÖNNYŰ KEZELHETŐSÉGE MIATT, KEZDŐKNEK A FAROSTLEMEZT AJÁNLJUK!
Amennyiben vászonra szeretnél festeni, arra is van lehetőség.
A vászon igényt a regisztrációkor szintén tudod jelezni.
A farost és vászon árakat keresd az “ÁRAK” fülön.

Farostot vagy vásznat hozni nincs lehetőség, miután előre készítjük el a felrajzolást az alapra.

 

A kurzusra való jelentkezés a kurzus megvásárlásával történik meg. A kurzuson való részvételi szándékodat 30% befizetésével erősítheted meg, így vásárláskor a teljes összegnek csak a 30%-át kérjük el. A befizetést bankkártyás fizetéssel a megrendelés leadásakor, vagy átutalással 3 napon belül rendezheted.
A fizetéssel kapcsolatos tudnivalókat a megrendelés elküldése után fogod látni. A kurzuson való részvételt, a befizetések beérkezésének sorrendjében tudjuk biztosítani. A maradék 70%-ot, illetve a kurzushoz rendelt eszközök és kellékek árát a kurzus napján, félórával a kezdés előtt tudod rendezni a helyszínen készpénzben.

A kurzushoz kért opcionálisan rendelt eszközeidet/anyagaid kifizetése személyesen történik a tanfolyam megkezdése előtt.

Nagyon sajnálnánk, ha nem tudnál jönni, de ne aggódj, a pénzed nem veszik el, amennyiben legkésőbb 3 nappal /72 óra/ a kurzus kezdete előtt mondod le! Ha valamilyen okból nem tudsz részt venni a tanfolyamon, a befizetett összeget felhasználhatod a következő ugyanilyen foglalkozáson 1 HÓNAPON BELÜL!

Amennyiben 2 vagy 4 alkalmas tanfolyamra jelentkezel és 2 vagy 4 helyet foglalsz le a befizetéssel, úgy a befizetett foglalót csak ugyanennyi alkalomból, ugyanolyan tematikájú tanfolyam árából van lehetőség jóváírni.

Az új, pótlásra kiválasztott kurzust emailen jelezd nekünk az info@zsilipfestotanoda.com címen. Amennyiben a pótlásra lefoglalt időpontot is lemondod, további pótlásra nincs lehetőség. Azonban, ha nem mondod le legkésőbb 3 nappal /72 órával/ a kurzus kezdete előtt, a foglaló elveszik.

CSAK ÍRÁSBAN TUDUNK LEMONDÁST ELFOGADNI!
AZ AJÁNDÉKUTALVÁNYOKRA IS UGYANEZ ÉRVÉNYES!
PÉNZ VISSZAFIZETÉSÉRE NINCS LEHETŐSÉG!

Kedves festeni vágyó tanulóink!

Kérünk Titeket, hogy az alábbi sorokat figyelmesen olvassátok el és a Tanodában készült képek publikálásánál az alábbiak szerint járjatok el!

Minden, a tanodában készült festmény közzététele az alábbi szabályokkal történhet, legyen az online publikálás, kiállítás, magazinban megjelenés:

A festmény közzétételekor, a leírásban szerepelnie kell a következőknek: hol készült, mi a forráskép, és kinek az irányításával. Tehát, például egy Monsted festmény másolatakor: Téli táj, Peder Monsted festménye alapján, készült a Gasztonyi Kálmán festőiskolában, tanulmánykép.

Vagy: Virág csendélet pipacsokkal, készült a Zsilip festőtanodában, Emerico Toth festménye alapján, tanulmánykép.

Ez elsősorban a Ti védelmeteket szolgálja.

Amennyiben ezen adatok nem szerepelnek a közzétételkor, és egy galéria, vagy műkritikus, vagy éppen csak egy tájékozottabb nézőközönség szembe találkozik egy ilyen festménnyel, melynek ismeri a forrását, viszont nincs megjelölve a képnél, úgy elkönyvelhetnek benneteket, mint olyan festőket, aki a festészeti etika legalapvetőbb szabályait sem tartják be. Ez, egy galéria, vagy műkritikus esetében akár végzetes is lehet, a jövő szempontjából.

Amennyiben a festmény értékesítésre kerül, úgy, etikailag kötelességünk tájékoztatni a vásárlót, hogy egyedi művet, saját elképzelés utáni festményt vásárol-e, vagy szembetalálkozhat-e online, a szeretett képével még negyvenszer, a jövőben.

A fentiek betartása etikailag és szakmailag kötelező, mert minősíti az alkotót és az intézményt, ahol készült, valamint a Mestert is.

ARANY NYÁR – AKRILFESTÉSZETI TANFOLYAM – 2023. június 17. – 18.

23000 Ft50000 Ft

A kurzusra való jelentkezés a kurzus megvásárlásával történik meg. A kurzuson való részvételi szándékodat 30% befizetésével erősítheted meg, így vásárláskor a teljes összegnek csak a 30%-át kérjük el.

 

Jelentkezés előtt mindenképpen olvasd el a bal oldali részvételi információkat!

Címünk: 1076 Budapest, Garay u. 3.

IDŐPONT:

09:00- 14:00

MIRŐL SZÓL A TANFOLYAM:

Az aranyozás már az ikonfestés kezdetekor megjelent a művészetekben, és virágkorát éli napjainkban is. A tanfolyamon elsősorban az a cél, hogy megtanuljunk, hogyan tudunk úgy aranyozni, hogy aztán otthon is, segítség nélkül is, meg tudjunk festeni egy saját alkotást.

 

A tévhittel ellentétben, úgy nem lehet aranyozni, hogy kinyomjuk a tubusból az arany festéket, és már kész is. Aki már próbálta, az tapasztalta, hogy úgy csak egy gyenge utánzatot lehet létrehozni, nem lesz fénye, nem fog aranynak látszani. Használni fogunk metálfestékeket, arany pigmentport, arany festéket, ragasztani fogunk metálfüstöt a felületre, egyszóval minden olyan anyagot és eszközt, mely beavat minket azokba a titkokba, és választ ad azokra a kérdésekre, melyek gyakran felmerültek már benned, azaz: Vajon hogyan tudta ennyire csillogóra és fényesre megfesteni, nekem sosem sikerült…

 

Arra is lehetőséged lesz, hogy különböző méreteket válassz, hiszen lehet, hogy te nagyobb méretben szeretnéd a faladon látni az alkotást. Nagyobb méretben festeni egyáltalán nem nehezebb, viszont több anyagot igényel, úgy festékben, pigmentporban és metálfüstben is (valamint a vászon méretétől függ az ára is).

 

A foglalkozáson bárki részt vehet, semmilyen festészeti, rajz tapasztalat, nem szükséges. A 2×5 órában,2 alkalommal, 2 kép megfestésén keresztül sajátíthatod el, az alap festészeti ismereteket, valamint gazdagabb leszel 2 db, általad elkészített festménnyel.

A 2 alkalmas programon lehetőséged lesz megismerkedni az anyagokkal, eszközökkel úgy, hogy ki is próbálhatod azokat, valamint alapismereteket szerezhetsz a festészetről. A foglalkozást Fecskés Beáta festőművész vezeti, aki lépésről lépésre festi és magyarázza a folyamatot.

ÁRAK:

Anyaggal: 2 napra összesen: 40 000 Ft! / festéket, vásznat, arany pigmentport, metálfüstöt, metálfestéket biztosítunk, kivéve az ecseteket!/

 

Az ecseteknél két opció lehetséges:

 

1. Megvásárolhatóak, ez esetben regisztrációkor kérlek jelezd, hogy kéred-e. Az ára, 3 db ecsetnek: 2500 Ft. Ez esetben minden alkalommal hoznod kell magaddal az ecseteket, ezeket fogod a tanfolyam során végig használni.
2. Amennyiben vannak saját ecseteid, azt is hozhatod magaddal, ebben az esetben nem szükséges megvásárolni az ecsetkészletet. Műszálas, lapos ecsetek javasoltak, 2-4-es, 6-8-as, és 12-14-es méretben, illetve ágfestő, vagy tűecset

 

A meghirdetett méretek, az első kép esetében 40×60 cm-es vászon, illetve, a második képnél 40cmx40cm. Ez benne van az árban.

 

 

Amennyiben nagyobb méretre festenél, erre is van lehetőség.

Az első napon az ajánlott nagyobb méret 50x70cm-es, a második napon az ajánlott nagyobb méret 50×50 cm-es. Ebben az esetben a részvételi díj a két napra: 50 000 Ft, egy napra : 30 000 Ft. Az árak tartalmazzák az összes anyagot, nagyobb mennyiségben, és a nagyobb méretű vásznakat is (kivéve az ecseteket).

 

Amennyiben nem vennél részt a teljes hétvégén, csak egy alkalommal, úgy az ár: 23 000 Ft/alkalom.

TANFOLYAMAINKAT MINIMUM 6 FŐ JELENTKEZÉSE ESETÉN INDÍTJUK EL. AMENNYIBEN NEM JÖN ÖSSZE A MINIMUM LÉTSZÁM, ÉRTESÍTÜNK ÉS VÁLASZTHATSZ EGY MÁSIK TANFOLYAMOT.

VÉLEMÉNYEK RÓLUNK