Tanfolyam helyszíne: 1076 Budapest, Garay u. 3.

A kurzusra való jelentkezés a kurzus megvásárlásával történik meg. A kurzuson való részvételi szándékodat 30% befizetésével erősítheted meg, így vásárláskor a teljes összegnek csak a 30%-át kérjük el. A befizetést bankkártyás fizetéssel a megrendelés leadásakor, vagy átutalással 3 napon belül rendezheted.
A fizetéssel kapcsolatos tudnivalókat a megrendelés elküldése után fogod látni. A kurzuson való részvételt, a befizetések beérkezésének sorrendjében tudjuk biztosítani. A maradék 70%-ot, illetve a kurzushoz rendelt eszközök és kellékek árát a kurzus napján, félórával a kezdés előtt tudod rendezni a helyszínen készpénzben.

A kurzushoz kért opcionálisan rendelt eszközeidet/anyagaid kifizetése személyesen történik a tanfolyam megkezdése előtt.

Nagyon sajnálnánk, ha nem tudnál jönni, de ne aggódj, a pénzed nem veszik el, amennyiben legkésőbb 3 nappal /72 óra/ a kurzus kezdete előtt mondod le! Ha valamilyen okból nem tudsz részt venni a tanfolyamon, a befizetett összeget felhasználhatod a következő ugyanilyen foglalkozáson 1 HÓNAPON BELÜL!

Amennyiben 2 vagy 4 alkalmas tanfolyamra jelentkezel és 2 vagy 4 helyet foglalsz le a befizetéssel, úgy a befizetett foglalót csak ugyanennyi alkalomból, ugyanolyan tematikájú tanfolyam árából van lehetőség jóváírni.

Az új, pótlásra kiválasztott kurzust emailen jelezd nekünk az info@zsilipfestotanoda.com címen. Amennyiben a pótlásra lefoglalt időpontot is lemondod, további pótlásra nincs lehetőség. Azonban, ha nem mondod le legkésőbb 3 nappal /72 órával/ a kurzus kezdete előtt, a foglaló elveszik.

CSAK ÍRÁSBAN TUDUNK LEMONDÁST ELFOGADNI!
AZ AJÁNDÉKUTALVÁNYOKRA IS UGYANEZ ÉRVÉNYES!
PÉNZ VISSZAFIZETÉSÉRE NINCS LEHETŐSÉG!

Kedves festeni vágyó tanulóink!

 

Kérünk Titeket, hogy az alábbi sorokat figyelmesen olvassátok el és a Tanodában készült képek publikálásánál az alábbiak szerint járjatok el!

Minden, a tanodában készült festmény közzététele az alábbi szabályokkal történhet, legyen az online publikálás, kiállítás, magazinban megjelenés:

A festmény közzétételekor, a leírásban szerepelnie kell a következőknek: hol készült, mi a forráskép, és kinek az irányításával. Tehát, például egy Monsted festmény másolatakor: Téli táj, Peder Monsted festménye alapján, készült a Gasztonyi Kálmán festőiskolában, tanulmánykép.

Vagy: Virág csendélet pipacsokkal, készült a Zsilip festőtanodában, Emerico Toth festménye alapján, tanulmánykép.

Ez elsősorban a Ti védelmeteket szolgálja.

Amennyiben ezen adatok nem szerepelnek a közzétételkor, és egy galéria, vagy műkritikus, vagy éppen csak egy tájékozottabb nézőközönség szembe találkozik egy ilyen festménnyel, melynek ismeri a forrását, viszont nincs megjelölve a képnél, úgy elkönyvelhetnek benneteket, mint olyan festőket, aki a festészeti etika legalapvetőbb szabályait sem tartják be. Ez, egy galéria, vagy műkritikus esetében akár végzetes is lehet, a jövő szempontjából.

Amennyiben a festmény értékesítésre kerül, úgy, etikailag kötelességünk tájékoztatni a vásárlót, hogy egyedi művet, saját elképzelés utáni festményt vásárol-e, vagy szembetalálkozhat-e online, a szeretett képével még negyvenszer, a jövőben.

A fentiek betartása etikailag és szakmailag kötelező, mert minősíti az alkotót és az intézményt, ahol készült, valamint a Mestert is.

JAPÁN KALLIGRÁF WORKSHOP ZOPCSÁK FERENC JAPANOLÓGUS, KALLIGRÁFUSSAL - 2023. január 21-22.

50000 Ft

A kurzusra való jelentkezés a kurzus megvásárlásával történik meg. A kurzuson való részvételi szándékodat 30% befizetésével erősítheted meg, így vásárláskor a teljes összegnek csak a 30%-át kérjük el.

 

Jelentkezés előtt mindenképpen olvasd el a bal oldali részvételi információkat!

MÁR AZ ÚJ HELYSZÍNEN!!!

Új címünk: 1076 Budapest, Garay u. 3.

IDŐPONT:

09:00- 16:00

12-13h között lesz egy hosszabb ebédszünet, kb 45-60 perc.

A workshop nem megbontható, csak mindkét napra lehet jelentkezni!

„A japán kalligráfia a vizuális művészetek között az a kakukktojás, amely szigorú szabályrendszerével teszi a gyakorlást igazi kihívássá: hiszen egyéniséget, érzéseket a hagyományosan elfogadott kereteken belül van lehetőségünk elhelyezni – mintha egy koromsötét szobában kellene egy csillag alakú asztalra letennünk egy vázát: segítek a növendékeknek kitapintani, hogy merre keressék az asztal szélét, sarkait – hogy amikor a vázát végül elengedik, az stabilan megálljon.”

 

Az első kalligráfia-tanfolyamon a növendékek megismerkednek a kalligráfia eszközeivel és azok szakszerű használatával, majd a japán kalligráfia történetéből és a főbb történelmi stílusokból is kapnak áttekintést, illetve megismerkedünk az írásjegyek felépítésével, alkotóelemeikkel, és azok összeépülésének egyes sajátosságával, illetve megtanuljuk megkülönböztetni a japán írásrendszereket egymástól. Egyikben születnek a kalligráfiák – másikban pedig – a japán nyelvi sajátosságoknak megfelelően – a növendékek a nevüket tanulják meg leírni, amit a születendő kalligráfiák szélére tudnak majd odaírni japánul. Nem cél, de lehetőség egyéb szavak “kirakása” is, amennyiben arra lesz érdeklődés.


Szombat – Kaisho (“mintaírás” / block script)
Vasárnap – Gyо̄sho (“sétálóírás” / semi-cursive)

Szombat délelőtt:
Első kalligráfiánk az Örökkévalóság írásjegye 【永】 lesz, amely abban különleges a kalligráfia világában, hogy egymagában tartalmazza az ecsetmozdulatok döntő többségét, amelyekből a továbbiakban építkezni fogunk. Vannak benne nehezebb és könnyebb vonások, a tanfolyam egésze során pedig ki-ki saját képességei és sebessége szerinti személyes útmutatást kap az ecsetmunkát illetően.

Szombat délután:
Az első nap délutánján egy egyszerűbb és egy bonyolultabb kalligráfiát veszünk górcső alá. Kezdésnek a “Tél Beállta” 【立冬】 szimmetrikus szerkezete segíti az első szárnypróbálgatásokat, a folytatásban pedig egy sok vonásos szóösszetételt, a “Hulló Leveleket” 【落葉】 sajátítjuk el, amelynek előtagja nem csak aszimmetrikus szerkezetével emeli a lécet, de a nagyon gyakori “fű”-gyök gyakorlására is kiváló alkalmat ad mindkét írásjegy, illetve a sokak számára kihívást jelentő balra- és jobbra-söprésben is bővelkednek.

Vasárnap délelőtt:
A második nap délelőttjén példákon keresztül vizsgáljuk meg a sétálóírás (Gyо̄sho / semi-cursive) vonássorrend-módosító tulajdonságát, melyet a nap során első kézből lesz alkalmunk megtapasztalni. A délelőtt az előző napról megismert 永 írásjegy dinamikus, az egyes vonások között is jelen lévő mozgásvilágával, annak sajátosságaival ismerkedünk meg, és az itt megtanult alapelveket alkalmazzuk majd a nap további részében is.

Vasárnap délután:
A délután folyamán az előző nap délutánjáról már szintén ismerős szavakat az “új” stílusban látogatjuk újra: az egyszerűbb kétírásjegyes kalligráfiát, a “Tél Beálltát” 【立冬】 illetve a “Hulló Leveleket” 【落葉】 konvertáljuk át (fél-)folyóírássá, így a tanfolyam végeztével a növendékek a kalligráfia két leginkább gyakorolt regiszterei közötti alapvető és nüansznyi különbségeit is magabiztosan ismerik majd.

Amennyiben a csoport nagyon jól halad – és kíváncsiak a növendékek – akkor harmadik kalligráfia írására is lesz lehetőség: vagy levezetésképpen egy egybetűs, vagy kihívásként egy kétbetűs.

A tanfolyamon megismert vonások (mindkét stílusban):
 – Pont (6-féle)
 – Vízszintes
 – Letörés
 – Kampó
 – Balrasöprés
 – Jobbrasöprés

A tanfolyamon megismert gyökök és komponensek (mindkét stílusban):
 – fűgyök
 – vízgyök
 – összecsukható szék
 – száj
 – világ
 – fa


A japán – bár talán az összes – kalligráfia egyik legfontosabb alappillére a vonássorrend és vonásirány feltétel nélküli betartása, így főként azoknak ajánlott a tanfolyam, akik éreznek magunkban annyi elszántságot, hogy ezeket megismerjék és be is tartsák. A japán (és kínai) kalligráfia művészete hosszú évszázadokon keresztül gondosan őrzött művészeti irányzat, egyéniségünk megcsillogtatására annak szabályrendszerén belül van lehetőség.

2 napra anyaggal: 50 000 Ft

TANFOLYAMAINKAT MINIMUM 6 FŐ JELENTKEZÉSE ESETÉN INDÍTJUK EL. AMENNYIBEN NEM JÖN ÖSSZE A MINIMUM LÉTSZÁM, ÉRTESÍTÜNK ÉS VÁLASZTHATSZ EGY MÁSIK TANFOLYAMOT.

VÉLEMÉNYEK RÓLUNK