Tanfolyam helyszíne: 1076 Budapest, Garay u. 3.

A kurzusra való jelentkezés a kurzus megvásárlásával történik meg. A kurzuson való részvételi szándékodat 30% befizetésével erősítheted meg, így vásárláskor a teljes összegnek csak a 30%-át kérjük el. A befizetést bankkártyás fizetéssel a megrendelés leadásakor, vagy átutalással 3 napon belül rendezheted.
A fizetéssel kapcsolatos tudnivalókat a megrendelés elküldése után fogod látni. A kurzuson való részvételt, a befizetések beérkezésének sorrendjében tudjuk biztosítani. A maradék 70%-ot, illetve a kurzushoz rendelt eszközök és kellékek árát a kurzus napján, félórával a kezdés előtt tudod rendezni a helyszínen készpénzben.

A kurzushoz kért opcionálisan rendelt eszközeidet/anyagaid kifizetése személyesen történik a tanfolyam megkezdése előtt.

Nagyon sajnálnánk, ha nem tudnál jönni, de ne aggódj, a pénzed nem veszik el, amennyiben legkésőbb 3 nappal /72 óra/ a kurzus kezdete előtt mondod le! Ha valamilyen okból nem tudsz részt venni a tanfolyamon, a befizetett összeget felhasználhatod a következő ugyanilyen foglalkozáson 1 HÓNAPON BELÜL!

Amennyiben 2 vagy 4 alkalmas tanfolyamra jelentkezel és 2 vagy 4 helyet foglalsz le a befizetéssel, úgy a befizetett foglalót csak ugyanennyi alkalomból, ugyanolyan tematikájú tanfolyam árából van lehetőség jóváírni.

Az új, pótlásra kiválasztott kurzust emailen jelezd nekünk az info@zsilipfestotanoda.com címen. Amennyiben a pótlásra lefoglalt időpontot is lemondod, további pótlásra nincs lehetőség. Azonban, ha nem mondod le legkésőbb 3 nappal /72 órával/ a kurzus kezdete előtt, a foglaló elveszik.

CSAK ÍRÁSBAN TUDUNK LEMONDÁST ELFOGADNI!
AZ AJÁNDÉKUTALVÁNYOKRA IS UGYANEZ ÉRVÉNYES!
PÉNZ VISSZAFIZETÉSÉRE NINCS LEHETŐSÉG!

Kedves festeni vágyó tanulóink!

 

Kérünk Titeket, hogy az alábbi sorokat figyelmesen olvassátok el és a Tanodában készült képek publikálásánál az alábbiak szerint járjatok el!

Minden, a tanodában készült festmény közzététele az alábbi szabályokkal történhet, legyen az online publikálás, kiállítás, magazinban megjelenés:

A festmény közzétételekor, a leírásban szerepelnie kell a következőknek: hol készült, mi a forráskép, és kinek az irányításával. Tehát, például egy Monsted festmény másolatakor: Téli táj, Peder Monsted festménye alapján, készült a Gasztonyi Kálmán festőiskolában, tanulmánykép.

Vagy: Virág csendélet pipacsokkal, készült a Zsilip festőtanodában, Emerico Toth festménye alapján, tanulmánykép.

Ez elsősorban a Ti védelmeteket szolgálja.

Amennyiben ezen adatok nem szerepelnek a közzétételkor, és egy galéria, vagy műkritikus, vagy éppen csak egy tájékozottabb nézőközönség szembe találkozik egy ilyen festménnyel, melynek ismeri a forrását, viszont nincs megjelölve a képnél, úgy elkönyvelhetnek benneteket, mint olyan festőket, aki a festészeti etika legalapvetőbb szabályait sem tartják be. Ez, egy galéria, vagy műkritikus esetében akár végzetes is lehet, a jövő szempontjából.

Amennyiben a festmény értékesítésre kerül, úgy, etikailag kötelességünk tájékoztatni a vásárlót, hogy egyedi művet, saját elképzelés utáni festményt vásárol-e, vagy szembetalálkozhat-e online, a szeretett képével még negyvenszer, a jövőben.

A fentiek betartása etikailag és szakmailag kötelező, mert minősíti az alkotót és az intézményt, ahol készült, valamint a Mestert is.

PASZTELL TANFOLYAM MÁTÉ SÁNDORRAL – TENGEREK FESTÉSE – június 3.- 4.

24000 Ft72000 Ft

A kurzusra való jelentkezés a kurzus megvásárlásával történik meg. A kurzuson való részvételi szándékodat 30% befizetésével erősítheted meg, így vásárláskor a teljes összegnek csak a 30%-át kérjük el.

 

Jelentkezés előtt mindenképpen olvasd el a bal oldali részvételi információkat!

Címünk: 1076 Budapest, Garay u. 3.

IDŐPONT:

10:00 – 16:00

Sándor így ír magáról:
„Főleg pasztellel dolgozom, szeretem a realizmust, de nem állítom szembe a tárgynélküli ábrázolással és az elvontabb vizuális megjelenítéssel. Keresem a témáimban a lírát, a költészetet, akár táj, akár ember vagy csendélet legyen a képen. A szemlélődés nagyon fontos része az életemnek, ezért a képeimet némileg kontemplatív megoldások jellemzik. Öröm számomra, ha másokkal is meg tudom szerettetni a pasztellben rejlő varázsos lehetőségeket.”

Tanfolyamunk főként azoknak szól, akik szeretnének eljutni arra a szintre, hogy önállóan, segítség és irányítás nélkül is tudjanak pasztell képet alkotni, a kompozíció szerkesztéstől kezdve a kivitelezésig. Semmiféle rajzolási alap nem szükséges. Teljesen kezdők is jelentkezhetnek.

Festőművész oktatónk: MÁTÉ NDOR

Ezen a hétvégén belekóstolunk kicsit a tengerek festésébe.

Az első napon kb: 1 órában elméleti és gyakorlati oktatás zajlik, jegyzeteléssel, gyakorlással, utána állunk neki a képek elkészítésének.

 

Amiről szó lesz:

Bevezetés a pasztellfestészetbe

 • Anyagok és eszközök: pasztellkréta, pasztellceruza, papírok, lakkok
 • A képalkotás alapjai: kompozíció, aranymetszés, színelmélet
 • A pasztellfestés technikái: festés és rajzolás pasztellel, színkeverés
 • Adott fotó felvázolása papírra
 • Kép kidolgozása
 • Természetes fények és árnyékok – festése pasztellel
 • Levegőperspektíva, hideg-meleg színek térteremtő hatása

Mi mindent fogunk még tanulni a tanfolyamon? Biztosíthatunk, hogy rengeteg mindent, de elsősorban a technikák elsajátítása pasztellkrétával a fő témánk, az általunk kidolgozott tematika szerint.

ÁRAK:

1 napra, (2 alkalom) a szükséges anyagok és eszközök nélkül: 24 000 Ft

1 napr (2 alkalom) a minden szükséges anyaggal és eszközzel : 56 000 Ft

2 napra ( 4 alkalom) a szükséges anyagok és eszközök nélkül: 40 000 Ft

2 napra, ( 4 alkalom) minden szükséges anyaggal és eszközzel: 72 000 Ft

SZÜKSÉGES ANYAGOK:

 • Sennelier 30db-os Plein Air pasztellkréta készlet
 • 2 db pit kréta
 • 4 db pasztell papír
 • hordozó mappa
 • maszkoló szalag
 • fixatív

Ára: 32 000 Ft

A meghirdetett képek a művész saját alkotásai. A tanfolyamon ezek fognak referenciaként szolgálni.

TANFOLYAMAINKAT MINIMUM 6 FŐ JELENTKEZÉSE ESETÉN INDÍTJUK EL. AMENNYIBEN NEM JÖN ÖSSZE A MINIMUM LÉTSZÁM, ÉRTESÍTÜNK ÉS VÁLASZTHATSZ EGY MÁSIK TANFOLYAMOT.

VÉLEMÉNYEK RÓLUNK